Δρ Κώστας Χατζηκωσταντίνου

Δρ Κώστας Χατζηκωσταντίνου

BSc, MSc, Δόκτωρ Χειροπρακτικής (Ηνωμένο Βασίλειο)

BSc, MSc, Δόκτωρ Χειροπρακτικής (Ηνωμένο Βασίλειο)

«Η απλότητα πίσω από την έννοια της χρησιμοποίησης της σπονδυλικής στήλης για τη βελτίωση της υγείας κάποιου, χωρίς την ανάγκη για φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση, ήταν κυρίως ο λόγος που έγινα χειροπράκτης. Η ικανότητα να βρίσκω τι είναι λάθος με μια σπονδυλική στήλη, εξακολουθεί να με συναρπάζει. Επίσης, η ικανότητα ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης με μια προσεκτική, ακριβή και συγκεκριμένη προσαρμογή, είναι μια δεξιότητα που μόνο ένας χειροπράκτης μπορεί να κάνει».

Το να δούμε το σώμα ολιστικά ως το άθροισμα των συστημάτων του και να εντοπίσουμε τις ανισορροπίες και τις βαθύτερες αιτίες της κακής υγείας, είναι ακόμα ένα δύσκολο έργο. Η επιδημία των χρόνιων παθήσεων οδήγησε τον Κώστα στη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη να συμπεριλάβει τις αρχές της Ενεργειακής Ιατρικής και της Λειτουργικής Ιατρικής για τη συλλογή ενδείξεων για πολλά από τα ανεξήγητα γαστρεντερικά, ορμονικά και νευρολογικά συμπτώματα που παρουσιάζουν πολλοί από τους ασθενείς της κλινικής και τους βοηθά να επιστρέψουν στην κανονική τους ευημερία.

Αποφοίτησε το 2003 από το Αγγλο-Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Χειροπρακτικής στο Bournemouth. Ο Κώστας εργάστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αμέσως μετά εγκαταστάθηκε στην Κύπρο όπου διευθύνει με επιτυχία δύο κλινικές χειροπρακτικής και ταξιδεύει τακτικά στη Σκωτία για τη διαχείριση της Χειροπρακτικής Aberdeen Κλινική με τη σύζυγό του Dr Eline Pedersen.

Εκπαίδευση, τεχνικές & επιτεύγματα

Ο Δρ Petitclerc πήγε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χειροπρακτικής Φράνκο (IFEC) στο Παρίσι. Εκτός από το πτυχίο χειροπρακτικής, διαθέτει τα ακόλουθα:

“Όλα αυτά τα χρόνια, είχα το προνόμιο να εργαστώ σε τέσσερις χώρες και να εκπαιδευτώ σε πολλές διαφορετικές τεχνικές”. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί συχνά ο Dr Petitclerc είναι η κρανιακή ιερή θεραπεία. Το χρησιμοποιεί για να εστιάσει στους πονοκεφάλους, τους αεραγωγούς των ασθενών, τους στοματικούς δεσμούς και τα προβλήματα των γνάθων. Η Τεχνική Βιοενεργειακού Συγχρονισμού (BEST) είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιεί συχνά. Η σημαντική εκπαίδευση που έλαβε η Δρ Petitclerc την προετοίμασε για να αντιμετωπίσει περισσότερα σωματικά, χημικά και συναισθηματικά ζητήματα που έχουν οι ασθενείς. Ο Δρ Petitclerc είναι ένας ιδιαίτερα αναγνωρισμένος διεθνής ομιλητής, ο οποίος δίνει επίσης ομιλίες σε διάφορες ενώσεις. Δίνει κυρίως διαλέξεις στη Γαλλία, όταν είναι αυτοπροσώπως, αλλά κάνει επίσης διαδικτυακή εκπαίδευση στον ιστότοπό της. Ο Δρ Petitclerc είναι πολύ καλός γνώστης της στοματικής λειτουργίας και των γλωσσικών προβλημάτων και δίνει διαλέξεις σε διάφορα συμπόσια για τα θέματα αυτά.

Susan Jeffrey

Chiropractic Assistant
Read more

Kirsty Yeats

Chiropractic Assistant
Read more

Tika Karlberg

Associate Massage Therapist
Sports and Deep Tissue Masseuse
Read more

Louise Lovie

Chiropractic Assistant
Read more

Aurelie Petitclerc

Doctor of Chiropractic
Read more

Eleonor Hall

Doctor of Chiropractic
Read more

Duane Wood

Doctor of Chiropractic
Read more

Ryan Ebeling

Doctor of Chiropractic
Read more

Rebecca O’Kane

Doctor of Chiropractic
Read more

Elaine Main

Executive Manager
Read more