Συχνές Ερωτήσεις

Ναι. Μια μελέτη της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας διαπίστωσε ότι οι προσαρμογές είναι «εξαιρετικά ασφαλείς». Η χειροπρακτική φροντίδα έχει εξαιρετικό ιστορικό. Μια ενδελεχής εξέταση μπορεί να εντοπίσει το σπάνιο άτομο για το οποίο η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να είναι ακατάλληλη.

Όχι. Μόνο οι σπονδυλικές αρθρώσεις που είναι «κλειδωμένες» λαμβάνουν προσαρμογές. Οι περιστασιακές αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης που κινούνται πάρα πολύ, περνούν έτσι οι εξασθενημένοι μύες και σύνδεσμοι μπορούν να σταθεροποιηθούν και να επουλωθούν.

Ο αριθμός των προσαρμογών ποικίλλει ανάλογα με τον κάθε ασθενή και τους ατομικούς του στόχους υγείας. Πολλοί ασθενείς αισθάνονται κάποια πρόοδο μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες από συχνές επισκέψεις. Οι επισκέψεις είναι λιγότερο συχνές καθώς η σπονδυλική σας στήλη σταθεροποιείται. Σε δύσκολες περιπτώσεις, η πλήρης επούλωση μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια.

Όχι. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις αρθρώσεις τους να “σκάσουν” αλλά αυτό δεν είναι ρύθμιση! Οι προσαρμογές είναι συγκεκριμένες και χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρωθούν. Ακόμη και ο χειροπράκτης σας πρέπει να συμβουλευτεί έναν συνάδελφο για να επωφεληθεί από τη χειροπρακτική φροντίδα.

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν μια αίσθηση ευεξίας ή ένα αίσθημα ηρεμίας. Δεδομένου ότι είναι απαραίτητες επαναλαμβανόμενες προσαρμογές, εάν οι προσαρμογές δεν ήταν καλές, οι ασθενείς δεν θα επέστρεφαν για να ολοκληρώσουν τη φροντίδα τους. Οι χειροπράκτες είναι ειδικοί στο να κάνουν τις προσαρμογές να είναι ευχάριστες για τον ασθενή.

Φυσικά. Κατά την ανάπτυξη ενός πλάνου φροντίδας, ο χειροπράκτης σας λαμβάνει υπόψη τις μοναδικές συνθήκες κάθε ασθενούς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ρύθμισης της σπονδυλικής στήλης. Η επιλεγμένη μέθοδος θα ταιριάζει καλύτερα στην ηλικία, το μέγεθος και το πρόβλημα της σπονδυλικής σας στήλης.

Ο πόνος κάθε είδους, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο πόνος είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας σηματοδοτεί ότι έχετε φτάσει στο όριο ή ότι έχει αναπτυχθεί ένα πρόβλημα. Εφόσον μπορούμε να προσαρμοστούμε, οι μικροί πόνοι συχνά απομακρύνονται. Ενώ μπορεί μερικές φορές να εξαφανιστούν, εάν το υποκείμενο πρόβλημα παραμένει χωρίς επίβλεψη το πρόβλημα μπορεί σιγά-σιγά να επιδεινωθεί έως ότου γίνει πιο δύσκολη και δαπανηρή η επίλυσή του.

Ναι. Να είστε βέβαιοι ότι θα αποφύγουμε τις χειρουργικά τροποποιημένες περιοχές της σπονδυλικής σας στήλης. Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις αντιστάθμισης είτε πάνω είτε κάτω από το εμπλεκόμενο επίπεδο. Εάν είναι απαραίτητο, αυτές οι άλλες περιοχές θα είναι το επίκεντρο της χειροπρακτικής σας φροντίδας.