Παιδιατρική Χειροπρακτική

Οι ενήλικες δεν είναι οι μόνοι που επωφελούνται από τη χειροπρακτική φροντίδα. Τα παιδιά που λαμβάνουν υπηρεσίες Χειροπρακτικής έχουν ένα θεμέλιο ευεξίας πάνω στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν.

Κλείστε Ραντεβού

Οι ήπιες τεχνικές χειροπρακτικής είναι κατάλληλες για βρέφη και παιδιά σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Θα αξιολογήσουμε το παιδί σας για να δούμε τι μπορεί να βοηθήσει.

  • Μια αρχική διαβούλευση θα περιλαμβάνει μια λεπτομερή συζήτηση σχετικά με τις ανησυχίες σας εάν υπάρχουν, συνήθως ανισορροπίες που έχετε παρατηρήσει εσείς ή άλλος επαγγελματίας υγείας στο μωρό ή το παιδί σας.
  • Οι γονείς φέρνουν επίσης τα μωρά και τα παιδιά τους για έλεγχο, χωρίς απαραίτητα να έχουν σημάδια ή συμπτώματα.
  • Θα αξιολογήσουμε και θα αφαιρέσουμε τυχόν σφίξιμο στη σπονδυλική στήλη και τους μύες, δημιουργώντας έτσι ένα ωραίο ξεκίνημα στη ζωή με ένα ισορροπημένο μυοσκελετικό σύστημα.
  • Η θεραπεία για βρέφη και μικρά παιδιά τροποποιείται με τη χρήση ελαφριάς πίεσης (παρατεταμένης απελευθέρωσης) πιο συχνά αντί της τεχνικής χειρισμού ή προσαρμογής που χρησιμοποιείται στους ενήλικες
  • Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μωρά και παιδιά είναι λεπτές, προσεκτικές και πάντα προσαρμοσμένες στο άτομο
  • Οι ήπιες τεχνικές της χειροπρακτικής θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ηρεμήσει και να χαλαρώσει το μωρό σας

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την Παιδιατρική Φροντίδα

                   

Γιατί ένα παιδί μπορεί να χρειαστεί έναν χειροπράκτη;

Τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν από πόνους στην πλάτη όπως και οι ενήλικες. Πολλές από τις δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης που παρουσιάζονται στην ενήλικη ζωή μπορούν να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς στη ζωή, ακόμη και από τη γέννηση. Η έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να αντισταθμίσει σοβαρές επιπλοκές αργότερα στη ζωή. Τα παιδιά που συμμετέχουν στον αθλητισμό και τον χορό επωφελούνται επίσης από τη χειροπρακτική θεραπεία. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μυϊκές ανισορροπίες και ανωμαλίες στάσης που αντιμετωπίζει η χειροπρακτική φροντίδα. Η εποχή μετά τον Covid, με τον νέο κανόνα των παιδιών να περνούν ώρες και ώρες μπροστά στην οθόνη, έχει τρομερή αρνητική επίδραση πάνω τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένα από αυτά είναι τα άνευ προηγουμένου μοτίβα παραμόρφωσης στάσης από το στρες στη σπονδυλική τους στήλη. Τραύμα ή τραυματισμός, από πτώση ή ατύχημα με ποδήλατο, για παράδειγμα, απαιτεί επίσης χειροπρακτική φροντίδα. Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν παραπονιέται για πόνο μετά από έναν τραυματισμό, είναι καλό να το ελέγξετε για να δείτε εάν μπορεί να έχουν συμβεί κακές ευθυγραμμίσεις της σπονδυλικής στήλης. Αυτές οι κακές ευθυγραμμίσεις μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή ως χρόνια δυσλειτουργία και ανισορροπίες της στάσης.
                   

Είναι η χειροπρακτική φροντίδα ασφαλής για τα παιδιά;

Ένας χειροπράκτης που είναι εκπαιδευμένος στον παιδιατρικό πληθυσμό, όπως η Δρ Pedersen, ξέρει πώς να εργάζεται με τα παιδιά και τα μικρότερα, πιο ευαίσθητα σώματά τους. Η Δρ Πέντερσεν έχει την εξαιρετική ικανότητα να χρησιμοποιεί πολύ ήπιες αλλά αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να απομακρύνουν τη συσσωρευμένη ένταση στη σπονδυλική στήλη και στους μύες του παιδιού σας. Αυτές οι τεχνικές μπορεί να είναι πιο εμπεριστατωμένες από τις παραδοσιακές μεθόδους χειροπρακτικής και είναι προσαρμοσμένες στο συγκεκριμένο παιδί κάθε φορά.
                   

Πόσο χρονών πρέπει να είναι το παιδί μου για να λάβει φροντίδα;

Πάντα ενθαρρύνουμε τη Χειροπρακτική να ξεκινά από νεαρή ηλικία και όσο νωρίτερα μπορούμε να ελέγξουμε μια σπονδυλική στήλη τόσο το καλύτερο. Μπορούμε να ελέγξουμε το νεογέννητό σας λίγο μετά τη γέννησή του, καθώς η γέννηση μπορεί να προκαλέσει ένταση στη σπονδυλική στήλη και τους μύες. Βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας και έφηβοι μπορούν όλα να επωφεληθούν από την επίσκεψη στην Δρ Πέντερσεν.

Ζητήστε ραντεβού online